Køb af perser eller exotic som kælekat ? 

Der er flere overvejelser man skal gøre sig , når man anskaffer sig en perser el. exotic som kælekat. Katten kan nemt leve i 10-15 år, så anskaffelse af en kat er en langsigtet investering.


Perser eller Exotic ? - lang pels eller kort pels ?

Man skal ikke tro, at hvis man vælger den korte pels som exotic har, så får man en kat der ikke fælder. De fælder pels på hver sin måde.


Er det en kælekat du søger?  Kunne du godt tænke dig at prøve at udstille? Overvejer du at ville være opdrætter, så det er en avlskat du søger?


Inden du begynder at lede efter din perser eller exotic kat, så prøv om du kan svare på de 5 nævnte spørgsmål her ovenover.


Besøg flere opdrættere og se deres killinger. De fleste opdrættere vil gerne have uforpligtende besøg.

Det kan også være en idé at besøge katteudstillinger, så du kan se kattene og tale med opdrættere og udstillere.

Hvis man ved besøg hos opdrætteren føler sig utilpas ved opdrætteren eller hjemmet, skal man ikke føle sig presset til at købe kat der.

Da det er vigtigt man senere kan holde kontakt med opdrætteren, hvis der skulle opstå problemer med katten eller have spørgsmål, så man må gerne være kræsen og vælge både kat og opdrætter med omhu.


Hos nogle opdrættere kan man få lov at vælge sig en killing, mens den endnu er rimeligt ung, men den må under ingen omstændigheder skifte hjem før den er mindst 12 uger gammel.

Husk at få alle kattens papirer med – vaccinationsattest, stamtavle, evt. sundhedsattest samt skriftlig salgsaftale. Læs i øvrigt salgsaftalen omhyggeligt igennem, og spørg, hvis der er noget du er i tvivl om.

Hvis din kat er købt som kælekat, skal du sørge for at få den kønsneutraliseret, hvis opdrætteren ikke har gjort dette.

Har du reserveret en killing, så brug ventetiden på at sætte dig ind i dens pleje og anskaf det nødvendige udstyr.

Perseren er en langhårs kat, der kræver pelspleje.


Her kommer link til side med gode råd om pelspleje.


Alle opdrættere som er medlem af perser & exoticklubben kan tilbyde dig gratis medlemskab i det første år. Her vil du kunne møde folk med samme store kærlighed og interesse for perser og exotic racen.  Det kan blive en hobby for livet!

Der vil altid være medlemer fra Perser & Exoticklubben og sikkert også fra bestyrelsen på alle de danske katteudstillinger , så spørg bare og lad os få en snak.


Udstilling

Hvis du ønsker at prøve kræfter af med at udstille, kan man altid spørger sin opdrætter eller tage kontakt til perser & exotic klubben, så vil du altid bliver hjulper og guidet både før og på en udstilling.