Vis din kat du elsker den på kattesprog


Viser du din kat, at du elsker den på et sprog som din kat rent faktisk forstår?

Dyreadfærdseksperten Marilyn Kreiger har samlet fem måder du kan fortælle din kat, at du elsker den på dens eget sprog.


1. Halvlukkede øjne og langsomme blink

Du kan bruge dette simple trick til at udtrykke dine kærlige følelser overfor din elskede kat. Kreiger kalder langsomme blink ”kattekys”, og din kat vil da også aflæse det blide udtryk, hvis du efterligner denne opførsel. Når din kat ligger afslappet ved din side, kravl da ned til den på øjenniveau og efterlign dens kærlige blik og søvnige øjenlåg i lidt tid.


2. Duftende venskab

Er du interesseret i at vide om din kat har lyst til at blive din ven? Katte er meget sanselige væsner og har en utrolig følsom luftesans som de ofte bruger til at identificere deres omgivelser.

Kreiger foreslår, at man strækker en pegefinger ud i kattens næsehøjde, og tager katten imod det og røre fingeren med sin næse, er det et sikkert tegn på venskab. Katten vil derefter typisk gnide sine kinder mod din finger for at dele duft med den.

Når du gør dette, viser du katten, at du er villig til at interagere på et sprog, som den kan forstå. Men du giver den også muligheden for at sige fra i situationen, hvilket katte sætter pris på fra deres menneskes side.


3. Gnubbe hovedbund

Når katte udviser en lyst til at gnubbe hoved med dig, er det et tegn på tillid og kærlighed, og samtidigt er det også en måde at vise ejerskab over for dig som deres menneske.

Læn hovedet frem mod din kat og gnub dig opad kattens hoved på samme tid med den. Du kommer måske til at nyse lidt af det, men din kat vil forhåbentligt værdsætte anstrengelserne.


4. Snak med katten

Ny forskning viser, at kattes lyde er langt mere forskellige og komplicerede, end mange havde troet. Derfor mener dyreadfærdseksperter, at det er et klart tegn på kattes ønske om at interagere med os mennesker.

Vores katte har nogle bestemte lyde, de gemmer til dem af os, der betyder noget helt specielt for dem. Når din kat kommer med en lille lyd, specielt til dig, så prøv at efterligne den lyd og send den tilbage til din lille pelsbold. Dette fysiske tegn hjælper din kat til at forstå, at den er i sikkerhed og elsket.


5. Soignering

Selvom dette tegn ikke er så almindeligt som de andre, kan visse katte faktisk prøve at soignere deres mennesker som, hvis de havde været en katteven. Hvis du kan klare følelsen af din kats sandpapirstunge, så accepter det som et kæmpe kærtegn fra din kats side.

At slikke på din kat vil være en fantastisk måde at vise gensidig kærlighed på. Men det kunne dog nemt ende med, at du får munden fyldt med kattehår. I stedet for kan du prøve at ae en varm fugtig klud over kattens hoved og nakke. Denne stimulation vil minde om den, din kat modtog fra sin mor som killing. En blid børsten kan også virke, så længe pelsen er sund og rask.

 

Kilde: Zooshop.dk