Racespecifikke avlsanbefalinger:

Uddrag fra Felis Danica´s hjemmeside omkring racespecifikke avlsanbefalinger:


De racespecifikke anbefalinger er udarbejdet i et samarbejde mellem avlsrådet og den relevante specialklub.


Anbefalingerne omfatter de udfordringer, som er særligt udprægede for en enkelt race. I visse tilfælde kan enkelte af de generelle anbefalinger også indgå som en racespecifik anbefaling, hvis racen er mere end gennemsnitligt udfordret på netop det område.

Efterhånden som avlsanbefalinger udarbejdes for de racer, som er godkendt af FIFe og Felis Danica, og som opdrættes i Danmark, vil de blive offentliggjort på denne side.

P.t. ( 15.02.2020) står der følgende ud for Perser & Exotic klubben:


Perser/Exotic - der findes ingen officielle racespecifikke avlsanbefalinger for Perser og Exotic, da Avlsrådet og specialklubben ikke har kunnet nå til enighed.


Avlrådet og PEXO, som tidligere var specialklub for perser og exotic, har ikke kunne blive enige om racespecifikke avlsanbefalinger.


Perser og Exotic klubbens bestyrelsen har modtaget avlsrådet oplæg i februar 2020 og har drøftet det fremsendte og bestyrelsen kan ikke tilslutte sig det fremsendte oplæg. Bestyrelsen har bedt om et personlig møde med det nye avlsråd ( efter plenarforsamlingen den 23.2.2020) for at drøfte forskellige omformuleringer m.v.


Vi vil orientere, når der foreligger nyt i sagen.

(Lone Namyslo formand - 15.2.2020)